Letselschade door sport

Sport en spel

Tijdens sporten kun je ook letsel oplopen en kan je degene die het sportongeval heeft veroorzaakt in sommige gevallen aansprakelijk stellen. Dit wordt letselschade door sport genoemd, de situatie wordt beoordeeld op basis van de spelregels en de aard van de sport of het spel.

Eigen risico of onrechtmatig gedrag?
Als er letselschade ontstaat tijdens een wedstrijd of training is er niet altijd sprake van onrechtmatig gedrag. Als je deelneemt aan sport of spel weet je namelijk dat je bepaalde risico's loopt. Risico's die soms kunnen leiden tot letselschade. Het is echter iets anders wanneer gedrag van iemand verder gaat dan hetgeen je van elkaar bij die sport of het spel mag verwachten en de spelregels/grenzen hierbij worden overtreden. In dat soort gevallen is iemand die letsel veroorzaakt aansprakelijk voor onrechtmatig gedrag.

Onrechtmatig gedrag in sport- en spelsituaties wordt anders beoordeeld dan onrechtmatig gedrag in het algemeen. Dit omdat sommige sport- of spelsituaties risico's met zich brengen. Bijvoorbeeld als je een contactsport uitoefent, zoals boksen of bij sporten als voetbal en hockey waar de kans op letsel hoog is.

Beoordeeld zal moeten worden of er bij een sportongeval sprake is van een ongelukkige samenloop van omstandigheden of dat de schade is ontstaan doordat de normale spelregels zijn overtreden.

Waarom Maximus Letselschade B.V. ?

Wij hebben de juiste contacten en specialisten om u van het juiste advies te voorzien. Slachtoffers hebben juist na een ongeval rust nodig om weer te kunnen herstellen. De soms veelomvattende correspondentie met verzekeraars of anderen over aansprakelijkheid en het verhalen van de schade is dan niet een onderwerp waar slachtoffers blij van worden. U hoeft zich geen zorgen te maken, Schadebureau Maximus is uw partner in dit stuk en zal u blijven ondersteunen.

Expertise

Schadebureau Maximus is gespecialiseerd in de regeling van schades ontstaan door sport, werk, een medische fout en letsel- en overlijdensschaden.

Vakkundig

Wij behartigen de belangen van slachtoffers en naasten wanneer er sprake is van letselschade of overlijden. Onze specialisten staan voor u klaar!

Persoonlijk

Bent u niet in staat zichzelf te verplaatsen? Of vindt u het juist prettiger om in uw eigen vertrouwde omgeving af te spreken? Geen probleem, wij komen naar u toe!

Snelle afhandeling

Wij onderhouden de contacten voor u en houden u op de hoogte van de voortgang. Uw schadeafhandeling doen wij in een zo kort mogelijke tijd.

Bel mij terug
Bel mij terug

Heeft u een vraag voor of interesse in onze schade diensten? We bellen u graag terug voor een vrijblijvend persoonlijk advies.